Hizmetlerimiz

Göz Protezi

1. Özel yapım protez nasıl yapılır?

Cerrah, soket yaranın tamamen iyileştiğini ve bir protez göz takmaya hazır olduğunu karar verdiğinde, kişiye özel protez göz oluşturmak için bir göz protez merkezine yönlendirilir. Ocularist, protez gözün yerine postoperatif olarak yerleştirilen şeffaf konformeri çıkarır ve soketin impresyon balmumu modeli kullanılarak yapılır. Bu model daha sonra beyaz akrilik protezi oluşturmak için üretilir. Daha sonra iris, diğer gözün irisinin rengine ve desenine göre akrilik proteze boyanır ve göz protezi, pürüzsüz bir yüzey ve saydam akrilik kaplama ile yuvarlatılmış kenarlar sağlamak için cilalanır. Tüm işlem bittikten sonra protez göz hastanın gözüne takılır.

2. Yapay göz gerçek mi olacak?

Evet. Yapay gözün normal gözle olabildiğince eşleşmesini sağlamak için her türlü çaba gösterilmektedir. Yapay protez göz sokete en iyi şekilde uyacak şekilde ayrı ayrı yapılır ve renkler dikkatlice seçilir ve diğer göze uyacak şekilde el ile boyanır.

Her işletmenin bir başlangıç hikayesi vardır. Siz de kendinizinkini anlatın. İnsanlar içinizdeki tutkunun sizi yeni şeyler yaratmaya nasıl götürdüğünü ya da nerelerde fırsatlar gördüğünüzü bilmek isteyecektir. İşe nereden başladığınızdan söz edin. İnsanlar köklü bir geçmişiniz varsa bilmek isteyecektir.

4. Göz kapakları protez göz üzerinde kapanıp açılacak mı?

Evet. Göz kapakları, protez göz yüzeyinin pürüzsüz ve düzgün ve yeterince yağlanmış olması koşuluyla protez üzerinde normal olarak açılıp kapanır.

5. Protez bir göz takıldıktan sonra herhangi bir ağrı / rahatsızlık olacak mı?

Başlangıçta, bir göz protezi uyumu takiben hafif bir rahatsızlık veya gerginlik hissi yaşayabilirsiniz. Ancak zamanla, yeni proteze alışmaya başlanır.

6. Göz kapağı protez takılıyken tamamen kapanacak mı?

Evet. Soket yeterli ve takılan kabuk optimum büyüklükte olduğu takdirde, göz kapakları protez göz üzerinde tamamen kapanacaktır. Göz kapağı ile hasarlı göz küresi / implantı veya orantısız şekilde büyük boyutlu bir protez arasındaki boşluğun yetersizliği, göz kapaklarının protez göz üzerinde tam olarak kapanmamasına yol açabilir.

7. Protezde zaman içinde renk değişikliği olacak mı?

Evet. Sabit kullanım, güneş ışığına maruz kalma gibi çeşitli nedenlerden dolayı göz protezinin renginde bir değişiklik olabilir. Bu,  göz protezi rengi gereklilik doğrulsunda kaliteli boya kullanıldığında böyle bir sorun oluşmaz.

8. Bir göze protez göz takılması normal gözün çalışmasını etkiler mi?

Hayır. Protez göz takılması diğer gözün normal çalışmasını engellemez.

9. Protez göz ile spor aktivitelerine katılmak mümkün mü?

Evet. Spor aktivitelerinde, hem normal göze hem de göze takılan protez göz ile, özellikle temaslı sporlarda, polikarbonat camlar şeklinde yeterli koruma ile yapılabilir. Kabuğun yerinden çıkmasını önlemek ve ayrıca klorlu suyun gözler üzerindeki etkilerini önlemek için su sporları ve yüzme sırasında koruyucu gözlük kullanmak önemlidir.

10. Protez göz ile araç kullanabilecek miyim? Evet. Normal gözdeki görüşün, Ehliyet Yetkililerinin normlarına uygun olarak sürüş için yeterli düzeyde olması şartıyla, biri diğer gözünde monoküler görme ve protez göz ile araç kullanabilmektedir. Başlangıçta, derinlik algısı ve görüş alanı ile ilgili sorunlar yaşanabilir. Zamanla, kişi mesafeleri bir gözle değerlendirmeyi öğrenir. Görüş alanını artırmak için gözlük kullanımı ve parlama ve yansımayı azaltmak ve keskinliği artırmak için özellikle gece boyunca yansıtıcı olmayan kaplamalı özel gözlüklerin kullanılması. Hastanın, Ehliyet Otoritelerini ve Sigorta Şirketini tek gözlü statüleri konusunda bilgilendirmesi, diğer gözün görsel fonksiyonunun sürüş için yeterli olduğunu kanıtlamak için bir göz testi yaptırması istenebilir.